2015. július 26., vasárnap

Második ír hét Ágyán

Az elmúlt tíz napban Ágya lakossága 12 fiatallal bővült, vezetőjük Jamie McMillan és Rachel McQueen, akik Észak-Írországból érkeztek az Exodus program keretén belül, melynek célja, hogy a keresztyén fiatalok megismerhessenek más kultúrában élő közösségeket, önkéntes szolgálatukkal segítsék a gyülekezetben folyó munkát és az egymás hite által való épülést.
Minden délelőtt 10.30 órakor kezdődött a foglalkozás, amikor a gyerekeknek a fiatalok egy bibliai történetet tanítottak, kvízkérdésekkel és énekekkel egybekötve, mindezt angolul – melyen minden ifjú nagyon nagy szeretettel, érdeklődéssel és nyitott szívvel vett részt. A délutáni foglalkozás már sokkal több szórakozást tartogatott, hiszen ilyenkor a nyelvtanulásra és a játékra fektettek nagyobb hangsúlyt. Annak ellenére, hogy az ír fiatalok nagyon megküzdöttek a meleggel (elmondásuk szerint hazájukban a maximum a 30 C-fok), mégis mindennap mosollyal az arcukon és odaadással indultak neki a programoknak.
Míg a csoport fele a gyerekekkel foglalkozott, a többiek a falu idős híveit látogatták meg, énekkel és imádsággal köszöntve őket. Más alkalmakkal a falu érdekességeit fedezték fel.
Szombaton került sor a kulturális napra, amikor mind az ágyai fiatalok, mind az ír vendégek saját hazájukat, szokásaikat és népüket mutatták be, kölcsönös figyelmet és érdeklődést táplálva a másik igyekezete iránt. A vasárnapi istentisztelet keretén belül került sor a csoport ünnepélyes bemutatkozására, amikor a csoportvezető egy igét olvasott fel, egy rövid magyarázattal, két fiatal pedig elmesélte a gyülekezetnek a hitre jutása történetét.
Mindnyájunkra nagy hatással voltak a fiatalok, az ő kitartásuk és Istenbe vetett hitük többünknek példaértékű. Köszönettel tartozunk nekik mindazért, amit tanítottak, és reméljük, hogy lehetőségük adódik még arra, hogy más alkalmakkor is idelátogassanak, hiszen mindig szívesen fogadják őket az ágyaiak.

Kis Zsuzsanna