2011. december 25., vasárnap

Karácsonyi köszöntés

“…amikor megjelent a mi üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete…” (Tit 3, 4)

Krisztusban szeretett testvéreim!

Már csak néhány nap választ el bennünket attól a naptól, amelyre annyit készültünk. Városokon és falvakon egyaránt tündöklő fények jelzik: karácsony közeleg. Gyermekeink számolják, hányat kell még aludni az angyalka érkezéséig. Időseink számolják, mennyi idő van még rég nem látott gyermekeik, unokáik jöveteléig. Mások azon gondolkodnak, lesz-e mód a családban mindenkinek egy kis szerény ajándékot adni? Sikerül-e mindent rendbe tenni?
Adventben az Ige mellett lehetőségünk volt Isten kegyelméből elcsendesedni és meghallani: az időt bizony számolni kell! Nekünk még adott alkalmat arra, hogy lelkiekben is nagytakarítást végezzünk. Ránk bízta, hogy jóságáról bizonyságot tegyünk. Sikerült-e?
Lásd meg testvérem, hogy a legdrágább ajándékot számunkra Isten adta és adja. Az Ő ajándékának értékét nem befolyásolja a gazdasági válság, az egyre kevesebbre elegendő nyugdíj, vagy fizetés. Ő ma is üdvözítő kegyelmét kínálja fel számunkra ingyen kegyelemből, a hozzánk érkezett Jézus Krisztus által. Karácsonykor Isten jósága és ember-SZERETETE jelent meg a világon, mely nem személyválogató, melyet te is megtapasztalhatsz, ha az ”áldott csendben” engeded, hogy szívedet betöltse a menyei öröm.
Szeretném, ha szerény vagy nagyon értékes ajándékaid átnyújtásakor ezt az örömüzenetet is átadnád a szeretteidnek! Van egy fontos dolog, amit nem lehet díszes csomagolású dobozokba zárni, lehetetlen drága ajándékok vásárlásával pótolni: az Úrtól tanult jóság és emberszeretet, ami Krisztusban lett testté közöttünk!
Ő legyen örök érvényű ajándéka az angyalkát váró kisgyereknek, a szeretteiket váró időseknek, és a sokszor megfáradt, gyakran aggódó embereknek!

Békés Karácsonyt és áldásokban gazdag, boldog újesztendőt kíván az Aradi Református Egyházmegye elnöksége nevében:

Módi József, esperes és Venter Miklós, egyházmegyei főgondnok